• Посилання скопійовано

НБУ спростив правила ввезення валюти в Україну

З дозволу НБУ фізособи-нерезиденти та юрособи можуть ввозити в Україну готівкову валюту в сумі, що перевищує 10 тисяч євро, не надаючи документів про зняття грошей з банківських рахунків

НБУ спростив правила ввезення валюти в Україну. Відповідний указ видав Національний банк України. Зміни наберуть чинності з 31 серпня 2012 року. Тепер, щоб ввезти валюту, потрібне тільки письмове декларування грошей у митному органі. Нацбанк також встановив, що нерезидент може вивозити з України готівкову валюту на суму понад 10 тисяч євро тільки за умови, що на в'їзді до країни він задекларував ввезення більшої суми готівкової валюти. Уточнюється, що термін дії документа банку про зняття готівкової валюти з рахунка, потрібного фізособі-резиденту при декларуванні вивезення понад 10 тисяч євро, становить 30 днів.

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»