• Посилання скопійовано

Усе про нову хвилю виплат вкладів СРСР

Почалася реєстрація вкладників, які ще не зголошувалися до банку, але грошей вони наразі не отримають

З 1 вересня «Ощадбанк» знову почав реєструвати громадян, які втратили свої внески у колишньому Ощадбанку СРСР. Нагадаємо, їм виплатять по одній тисячі гривень. Цього разу реєструватися зможуть ті українці, які не встигли отримати гроші цього літа або взагалі ще жодного разу не реєструвалися на їх отримання. Також можуть реєструватися на актуалізацію даних ті люди, які вже отримували раніше по тисячі. Простіше кажучи, банку потрібно звірити дані — чи живі ті люди і чи проживають за зазначеною адресою, яка була внесена до бази ще 2008 року, щоб потім вони змогли отримати ще по тисячі гривень. І так — поки не «погасять» втрачені внески людей (наприклад, якщо на книжці було 10 000 рублів, то вкладники можуть розраховувати ще на 9 тис. гривень). Гроші переведуть на картки, коли буде відповідне рішення Кабміну. А до 25 грудня цього року на компенсацію можуть розраховувати ті, хто реєструвався раніше і тисячі наразі не отримував.
ПО ТЕЛЕФОНУ. Щоб реєструватися на отримання тисячі, потрібно спочатку кожному дізнатися час і дату першого походу до відділення. Для цього можна скористатися телефонами — 0 800 212-000 або (044) 364-21-21. Оператори працюють без вихідних з 9 ранку і до 6 вечора. Або ж самостійно заповнити анкету на сайті «Ощадбанку». Тільки після цього претендент на компенсацію дізнається, коли йому можна прийти і реєструватися. У призначений день зі собою потрібно буде принести паспорт, оригінал та копію ідентифікаційного коду й ощадну книжку. Після цього видадуть картку, на яку прийдуть гроші.
«Її видадуть, якщо вони будуть у банку. Якщо ж ні, то доведеться приходити ще раз, — пояснили в «Ощадбанку». — Карткою можна розраховуватися у магазинах та розплачуватися за комунальні послуги або отримати готівкою гроші у банкоматі. Можна від неї відмовитися, але тоді доведеться стояти у черзі, щоб отримати компенсацію готівкою». Пройти актуалізацію можна буде таким самим способом.
БЕЗ ЧЕРГ. В «Ощадбанку» обіцяють, що похід до банку за картками у людей займе максимум півгодини. «А то навіть і менше. Усе завдяки електронній системі реєстрації, — говорить керівник прес-служби банку Ярослава Титова. — Так, цього літа біля відділень банку не було довжелезних черг, як раніше. Наші клієнти впоралися дуже швидко зі всіма питаннями».

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»