• Посилання скопійовано

Порядок відшкодування Фондом гарантування вкладів фізосіб коштів за вкладами

Рішення Виконавчої дирекції фонду гарантування вкладів фізосіб від 09.08.2012 р. №14 «Про затвердження Положення про порядок відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами фізичних осіб»

Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізосіб Рішенням від 09.08.2012 р. №14 затвердила Положення, яке визначає порядок відшкодування Фондом коштів за вкладами фізосіб, а також порядок здійснення виплат коштів за вкладами протягом дії тимчасової адміністрації у межах суми, гарантованої Фондом, за рахунок цільової позики Фонду.
Так, Фонд відшкодовує кошти вкладнику в розмірі його вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення НБУ про віднесення банку до категорії неплатоспроможних та початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше суми, встановленої адміністративною радою Фонду на дату прийняття такого рішення незалежно від кількості вкладів в одному банку.
Виплата відшкодування здійснюється з урахуванням сум, сплачених вкладнику протягом дії тимчасової адміністрації у банку.
Вклади, передані перехідному банку, гарантуються Фондом на тих самих умовах, що існували до дня їх передачі.
Вкладник набуває права на одержання гарантованої суми відшкодування коштів за вкладами за рахунок коштів Фонду в межах граничного розміру відшкодування коштів за вкладами після прийняття рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.
Відшкодування за вкладами можуть сплачуватися іншим особам згідно із законодавством (за довіреністю, свідоцтвом про право на спадщину тощо).
Виплата гарантованих сум відшкодування завершується у день внесення до Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців запису про ліквідацію банку як юрособи.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»