• Посилання скопійовано

Банк не вправі контролювати режим використання поточних рахунків фізосіб, відкритих для власних потреб

Банк не має права визначати та контролювати напрями використання грошових коштів клієнта та встановлювати інші, не передбачені договором або законом, обмеження його права розпоряджатися грошовими коштами на власний розсуд

Банк не вправі контролювати режим використання поточних рахунків фізосіб, відкритих для власних потреб

Комітет Незалежної асоціації банків України (НАБУ) з питань регуляторної політики і нагляду отримав роз’яснення від Національного банку України щодо використання поточних рахунків фізичних осіб, відкритих для власних потреб, зокрема норм контролю за неприпустимістю використання таких рахунків їх власниками для здійснення підприємницької діяльності.

Національний банк листом від 13.11.2013 за № 25-112/22344 підкреслив, що, згідно з діючим законодавством, Банк не має права визначати та контролювати напрями використання грошових коштів клієнта та встановлювати інші, не передбачені договором або законом, обмеження його права розпоряджатися грошовими коштами на власний розсуд. Національний банк звертає увагу, що під час здійснення розрахунків банки та їх клієнти повинні керуватися вимогами щодо заповнення реквізитів розрахункових документів та контролювати заповнення платником реквізиту «Призначення платежу» платіжного доручення таким чином, щоб надавати повну інформацію про платіж та документи, на підставі яких можливо перевірити умови, визначені у договорі щодо режиму використання рахунку.

Джерело: Незалежна асоціація банків України

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»