• Посилання скопійовано

Нацбанк застерігає від розголошення інформації про дані платіжних карток

Останнім часом все частіше кібершахраї телефонують користувачам платіжних карток, називаючись представниками Нацбанку та вимагаючи назвати конфіденційну інформацію про реквізити платіжних карток, суми залишків на рахунках або паролі до інтернет-банкінгу тощо

 Нацбанк застерігає від розголошення інформації про дані платіжних карток

Нацбанк вкотре застерігає громадян від розголошення інформації про свої персональні дані та реквізити платіжних карток.

Пам’ятайте, що працівники Національного банку України, ніколи не телефонують з подібними проханнями.

Ні служба безпеки Національного банку України, ні керівництво Національного банку України не мають потреби та повноважень запитувати українців про дані їх платіжних карток та рахунків.

Будь-які запитання стосовно роботи з банківськими платіжними картками належать виключно до компетенції працівників банків-емітентів цих карток. При цьому, слід розуміти, що банки ніколи не запитують конфіденційну інформацію та не телефонують з невідомих телефонних номерів. Телефон вашого банку–емітента вказаний на звороті платіжної картки.

У разі отримання дзвінків від невідомих осіб, які будуть намагатися отримати персональні дані або інформацію щодо особистих карток та рахунків, необхідно припиняти такі розмови та звертатись до контакт–центру банку-емітенту картки або до правоохоронних органів.

Будьте обачними та бережіть свої кошти!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»