• Посилання скопійовано

Бюджет-2019: підвищення мінімальної зарплати ще обговорюється

Кабмін заклав в проект бюджету мінімальну заробітну плату на рівні 4173 грн, але це питання продовжує обговорюватися

Бюджет-2019: підвищення мінімальної зарплати ще обговорюється

Про це під час «Години запитань до уряду» сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У проекті бюджету на 2019 рік ми зберегли пріоритети фінансування на соцзахист, освіту, охорону здоров'я, культуру та інше. Зростання соціального захисту передбачений на 14,8 млрд. грн. до 301,8 млрд. грн. Мінімальна заробітна плата становитиме 4173 грн. І це питання ще обговорюється ", - сказав Кубів.

Він додав, що Уряд також почав процес монетизації субсидій.

Як відомо, в 2017 році мінімальна зарплата була підвищена відразу в два рази: з 1600 до 3200 грн. З початку 2018 року вона зросла ще на 16% і зараз становить 3723 грн.

***

Читайте такожПроект Держбюджету-2019: основні соціальні показники і мінімуми.

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»