• Посилання скопійовано

Як у 2021 році планують переносити робочі дні: проект розпорядження КМУ

За проектом розпорядження, Уряд рекомендуватиме перенести робочі дні з п'ятниці 8 січня на суботу 16 січня, понеділка 23 серпня на суботу 28 серпня, п'ятниці 15 жовтня на суботу 23 жовтня

Як  у 2021 році планують переносити робочі дні: проект розпорядження КМУ

СПО профспілок оприлюднило проект розпорядження КМУ "Про перенесення робочих днів у 2021 році". Переглянути його можна тут.

За ним з метою забезпечення раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для святкування у 2021 році 7 січня — Різдва Христового, 24 серпня — Дня незалежності та 14 жовтня —Дня захисника України рекомендовано перенести для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями в суботу та неділю, в порядку та на умовах, визначених законодавством, робочий день з: 

  • п'ятниці 8 січня на суботу 16 січня,
  • понеділка 23 серпня на суботу 28 серпня,
  • пятниці 15 жовтня на суботу 23 жовтня.

 

Хто повинен застосовувати ці рекомендації?

Зауважимо, що обов'язково ці рекомендації мають застосовувати державні підприємства та установи. Але вони не поширюється на Укрпошту, ПФУ, Держказначейство та банки (зокрема, для останніх графік роботи на свята встановлюватиме НБУ). Про те, як працюватие в ці дні Держказначейство та банки, ми обов'язково повідомимо окремо.

Якщо говорити про обов'язковість застосування рекомендацій для затвердження внутрішнього графіку роботи підприємств, то небюджетні підприємства можуть самостійно визначити для себе, якими будуть його робочі дні у 2021 році, не грунтуючись на рекомендаціях КМУ. Якщо ж підприємство вирішить застосовувати рекомендації КМУ, то ці перенесення слід врахувати при виданні наказу про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві, в установі або організації, погоджений з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником).

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»