• Посилання скопійовано

За добровольцями тероборони зберігається середній заробіток: нагадування від Держпраці

Для виплати середнього заробітку працівнику-тероборонцю він має надати копію контракту добровольця ТРО або копію посвідчення встановленого зразка, виданого на підставі укладеного контракту

За добровольцями тероборони зберігається середній заробіток: нагадування від Держпраці

Посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області провели інформаційний семінар у територіальному відділі освіти одного з районів Запоріжжя. Йшлося про зміни до трудового законодавства на період воєнного стану. Зокрема, освітяни дізналися про оплату простою вчителям, котрі виїхали за кордон, облік робочого часу працівників, які не виходять на зв’язок, розрахунок надбавок за ранг і стаж педагогічної роботи в разі неповного робочого дня.

Було порушене й питання про права та гарантії для працівників, котрі стали добровольцями територіальної оборони. Інспектор праці пояснила, що за ними зберігається не лише посада за місцем роботи, а й середній заробіток. Для цього працівник має надати роботодавцю копію контракту добровольця ТРО або копію посвідчення встановленого зразка, виданого на підставі укладеного контракту, що підтверджує особу власника та його належність до виконання військово-цивільного обов’язку в межах території територіальної громади.

Більше інформації про зміни у трудовому законодавстві під час воєнного стану шукайте на сайті Держпраці та на порталі.

***

Читайте також:

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»