• Посилання скопійовано

Оприлюднено законопроект, який вносить зміни до порядку надання відпусток

Законопроектом, зокрема, пропонується збільшити тривалість відпустки без збереження зарплати до 30 днів та внести зміни щодо виплати грошової компенсації за решту днів щорічної відпустки, що перевищують 24 к. д., які своєчасно не були використані працівниками

Оприлюднено законопроект, який вносить зміни до порядку надання відпусток

У Веховній Раді 3 жовтня 2016 року зареєстровано законопроект №5208 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку надання відпусток". Автором проекту є Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що саме цей проект анонсувало Мінсоцполітики тиждень назад. Більше тут>>

Як зазначено у пояснювальній записці, проект акта підготовлено з метою забезпечення своєчасного та цільового використання працівниками щорічних відпусток, додаткових відпусток працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину – інваліда з дитинства підгрупи А I групи, врегулювання питань надання додаткових відпусток у зв’язку з навчанням тощо.

Законопроектом передбачається внести зміни та доповнення до КЗпП та Закону „Про відпустки”. Зокрема, пропонується:

1) внести зміни щодо виплати грошової компенсації за решту днів щорічної відпустки, що перевищують 24 календарні дні, які своєчасно не були використані працівниками. На думку Кабміну, це припинить практику надмірного накопичення щорічних відпусток за декілька років і зменшить навантаження на фонд оплати праці.

2) надавати працівникам, які одночасно навчаються у декількох вищих навчальних закладах, навчальну відпустку за їхнім вибором в одному з них.

Якщо працівники здобувають другу (наступну) вищу освіту, то право на оплачувану навчальну відпустку вони матимуть лише в разі їх направлення на навчання роботодавцем. Також передбачається в такому разі право працівників на  відпустку без збереження заробітної плати;

3) врегулювати порядок та умови надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину – інваліда з дитинства підгрупи А I групи з метою її своєчасного та цільового використання;

4) збільшити тривалість відпустки без збереження заробітної плати, яка надається за угодою сторін трудового договору, до 30 календарних днів (зараз - 15); 

5) з метою посилення відповідальності роботодавців за порушення порядку надання (компенсації) відпусток внести відповідні доповнення у КУпАП. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»