• Посилання скопійовано

Хто повинен повідомити ДФС про прийняття директора на новостворене підприємство

Держпраці нагадує, що у такому разі повідомлення про прийняття на роботу має бути пiдписано особою, яка визначена внутрiшнiми документами пiдприємства або установчими документами

 Хто повинен повідомити ДФС про прийняття директора на новостворене підприємство

Держпраці у Кіровоградській області зазначила, що згідно зі ст. 24 КЗпП працiвник не може бути допущений до роботи без:

- укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу,

- та повiдомлення ДФСУ про прийняття працiвника на роботу в порядку, встановленому Кабiнетом Мiнiстрiв України.

Тобто до початку роботи працiвника iнформацiя про його зарахування має бути подана до Державної фiскальної служби або її територiальних органiв. 

Постановою КМУ вiд 17.06.2015 № 413 передбачено, що повiдомлення про прийняття працiвника на роботу подається власником пiдприємства, установи, органiзацiї або уповноваженим ним органом (особою) чи фiзичною особою до територiальних органiв ДФСУ за мiсцем облiку їх, як платника ЄСВ, за формою згiдно з додатком до початку роботи працiвника за укладеним трудовим договором.

Цей порядок стосується також i прийняття (обрання) на роботу керiвникiв юридичних осiб.

Тому, на думку Мінсоцполітики (лист від 18.09.2015 р. №14209/0/14-15/13), у випадку прийняття керiвника на новостворене пiдприємство, установу, органiзацiю повiдомлення про прийняття працiвника на роботу до територiальних органiв Державної фiскальної служби має бути пiдписано особою, яка визначена внутрiшнiми документами пiдприємства, установи, органiзацiї або установчими документами.

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»