• Посилання скопійовано

Чи видається лікарняний під час відпустки для догляду за дитиною

Фонд з ТВП розглянув питання щодо призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності під час відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку

Чи видається лікарняний під час відпустки для догляду за дитиною

Київське міське відділення Фонду з ТВП звертає увагу, що листок непрацездатності по догляду за хворою дитиною в період щорічної (основної та додаткової) відпустки, відпустки без збереження заробітної плати, частково оплачуваної відпустки для догляду за дитиною до трьох років не видається.

Тобто у даному випадку немає й підстав, передбачених частиною першою ст. 31 Закону №1105 для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності.

В той же час, на думку Мінсоцполітики (лист від 23.10.2014 р. № 1601/5/75-14, докладніше тут) право на отримання допомоги для догляду за хворою дитиною настає тільки у разі припинення особою відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку незалежно від того, вийшла особа працювати на повний чи неповний робочий день.

При цьому, у Фонді нагадують, що згідно з частиною 3 ст. 30 Закону №1105 рішення про призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг приймається комісією (уповноваженим) із соціального страхування, що створюється (обирається) на підприємстві, в установі, організації.

Комісія (уповноважений) із соціального страхування здійснює контроль за правильним нарахуванням і своєчасною виплатою матеріального забезпечення, приймає рішення про відмову в його призначенні, про припинення виплати матеріального забезпечення (повністю або частково), розглядає підставу і правильність видачі листків непрацездатності та інших документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення та соціальних послуг.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»