• Посилання скопійовано

Заклади охорони здоров'я обмінюють довідки на бланки листків непрацездатності

Фонд соцстраху оприлюднив інформацію щодо обміну довідок про тимчасову непрацездатність, які видані закладами охорони здоров'я окремих областей, на бланки листків непрацездатності

Заклади охорони здоров'я обмінюють довідки на бланки листків непрацездатності

З огляду на ситуацію, що склалася у 2017 році в закладах охорони здоров’я деяких областей України у зв’язку із відсутністю бланків листків непрацездатності, виконавча дирекція Фонду соціального страхування України повідомляє.

Відповідно до п. 1 ст. 31 Закону №1105-ХІV єдиною підставою для призначення і наступної виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах, є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності.

Згідно із розпорядженням КМУ «Про виготовлення бланків листка тимчасової непрацездатності» від 31.01.2007 р. № 23-р МОЗ визначене замовником бланків листка тимчасової непрацездатності, а також здійснює розподіл цих бланків по регіонах та щороку передбачає кошти для їх виготовлення у межах видатків, визначених у Держбюджеті на відповідний рік.

У зв’язку із неможливістю вчасного забезпечення Міністерством охорони здоров’я України закладів охорони здоров’я Дніпропетровської, Закарпатської Київської та Чернігівської областей належною кількістю бланків листків непрацездатності у разі настання у застрахованої особи захворювання (травми) випадок тимчасової непрацездатності засвідчувався довідкою про тимчасову непрацездатність із зазначенням порядкового номера та дати її видачі.

У довідку про тимчасову непрацездатність лікарі закладів охорони здоров’я мали вносити всі ті самі реквізити, що і в бланк листка непрацездатності, відповідно до вимог Інструкції №532.

Випадок видачі довідки про тимчасову непрацездатність із зазначенням номера та дати її видачі підлягав внесенню в окремий журнал реєстрації довідок про тимчасову непрацездатність, який мав бути пронумерований, прошнурований та скріплений печаткою закладу охорони здоров’я.

Сьогодні, відповідно до наказу МОЗ від 16.08.2017 р. № 942, заклади охорони здоров’я зазначених областей отримали бланки листків непрацездатності та проводять обмін довідок про тимчасову непрацездатність на листки непрацездатності встановленого зразкаПро це також читайте тут>>

Виконавча дирекція ФСС наголошує, що такий обмін мають проводити посадові особи закладу охорони здоров’я (лікуючий лікар, завідувач відділенням, голова лікарсько-консультативної комісії) з урахуванням вимог Інструкції №455, із обов’язковим зазначенням у журналі реєстрації листків непрацездатності (ф. №036/о) номера довідки та дати її обміну на листок непрацездатності.

При обміні довідки про тимчасову непрацездатність на листок непрацездатності у Фонді рекомендують на бланку листка непрацездатності в правому верхньому куті вказувати: «Замість довідки від ____№ ___» та запис у графі «Звільнення від роботи» у листку непрацездатності проводити одним рядком. Дата видачі листка непрацездатності має збігатися з датою обміну довідки про тимчасову непрацездатність на листок непрацездатності.

***

Читайте також:

Хто відповідає за правомірність виданого листка непрацездатності 

Працівник надав роботодавцю довідку замість лікарняного: як бути? 

Лікарняні та декретні – 2017 

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»