• Посилання скопійовано

Наприкінці травня будемо мати ще одні подовжені вихідні

На неділю, 27 травня, припадає релігійне свято Трійця (Зелені свята). Згідно з КЗпП, вихідний переноситься на наступний після святкового (тобто на 28 травня). Отже, вже цього тижня будемо мати аж три вихідні поспіль

Наприкінці травня  будемо мати ще одні подовжені вихідні

Згідно зі статтею 73 КЗпП  у травні будемо мати ще один святковий та неробочий день - релігійне свято Трійця (Зелені свята). Святкується його завжди у неділю сьомого тижня після Великодня. Тобто цього року - це 27 травня (неділя). 

Відповідно до част. третьої статті 67 КЗпП у випадку, коли святковий або неробочий день співпадає з вихідним днем, такий вихідний переноситься на наступний після святкового або неробочого. Таким чином, вихідний у неділю 27 травня буде перенесено на понеділок, 28 травня.

А отже, наприкінці травня отримаємо ще одні подовжені вихідні - з 26 по 28 травня. Загалом же, як ми розповідали раніше,  у травні ми мали: календарних днів - 31; робочих днів - 21; вихідних днів - 10 (з них три святкові).

Порядок розрахунку норми тривалості робочого часу на підприємстві у 2018 році можна переглянути тут >>>

 

Як працюватимуть банки та ЦОПи

Рішенням НБУ від 13.02.2018 р. №89-рш встановлено регламент роботи системи електронних платежів НБУ та банківської системи України у зв’язку з перенесенням робочих днів у 2018 році. Про це ми повідомляли тут>>

Згідно з цим роз'ясненням, 27 та 28 травня в банківській системі будуть неробочими. Нового роз'яснення Нацбанку поки що не було.

Податківці також поки що не оприлюднили графік їхньої роботи у зв'яку з цими вихідними. Про його появу повідомимо додатково. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»