• Посилання скопійовано

Як фізособі-підприємцю прийняти на роботу працівника?

Що потрібно знати фізичній особі – підприємцю, аби правильно оформити найманого працівника? Розповіли регіональні податківці

Як фізособі-підприємцю прийняти на роботу працівника?

Відповідно до норм трудового законодавства, працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення органу фіскальної служби.  Про це нагадують в ДФС в Івано-Франківській області.

Оформлюючи нового працівника на роботу, підприємцю необхідно:

  1. укласти в письмовій формі трудовий договір (п. 6 ч. 1 ст. 24 КЗпП України; форма трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю, затверджена Наказом №260);
  2. оформити наказ про прийняття на роботу (заповнюють типову форму №П-1 «Наказ (розпорядження) про прийняття на роботу», затверджену Наказом №489);
  3. повідомити ДФС про прийняття працівника на роботу (Постанова №413).

При цьому необхідно пам’ятати, що повідомлення про прийняття на роботу подається до початку роботи працівника за формою згідно з додатком до Постанови №413.

Таке повідомлення подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів ДФС за місцем їх обліку як платника ЄСВ одним із таких способів:

  • засобами електронного зв'язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб;
  • на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
  • на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.

Як фізичній особі - підприємцю правильно оформити найманого працівника

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»