• Посилання скопійовано

Вакцинацію працівників проведено за рахунок роботодавця: які наслідки з ПДФО?

Податківці розповіли, які податкові наслідки виникають у разі проведення вакцинації працівників за рахунок роботодавця

Вакцинацію працівників проведено за рахунок роботодавця: які наслідки з ПДФО?

ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що з доходу працівника у вигляді оплаченої роботодавцем вакцинації ПДФО не утримується, оскільки такий дохід звільняється від оподаткування (пп. 165.1.19 ПКУ).

Так, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу не входять, зокрема, кошти або вартість майна (послуг), що надаються як допомога на медобслуговування платника ПДФО за кошт його роботодавця за наявності підтвердних документів, окрім витрат, що компенсуються виплатами з фонду загальнообов’язкового державного соціального медстрахування. До такої допомоги належать, зокрема, але не виключно, витрати роботодавця на вакцинацію працівника, спрямовану на профілактику захворювань у період загрози епідемії.

Такий дохід ПДФО не оподатковується, отже, не буде й утримання військового збору (пп. 1.7 п. 161 підрозділу 10 р. ХХ ПКУ).

На дохід працівника у вигляді оплаченої роботодавцем вакцинації, єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування також не нараховується, адже такі витрати роботодавця не належать до фонду оплати праці.

***

Читайте також: Проводимо вакцинацію працівників від грипу

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»