• Посилання скопійовано

Під час оформлення директорів на роботу повідомляти ДПС не потрібно буде

Мінекономрозвитку оприлюднило проект постанови КМУ, яким пропонується усунути дублювання інформації до ДПСУ від державних органів та підприємств, установ, організацій щодо прийняття на роботу працівника (на посаду керівника)

Під час оформлення директорів на роботу повідомляти ДПС не потрібно буде

27 січня 2020 року Мінекономрозвитку оприлюднило проект постанови КМУ "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 р. № 413" (завантажити).

Ним пропонується усунути дублювання інформації до ДПСУ від державних органів та підприємств, установ, організацій щодо прийняття на роботу працівника (на посаду керівника). Адже, як зазначено у пояснювальній записці, наразі  Державна податкова служба отримує такі дані від двох джерел інформації:

  1. в порядку інформаційної взаємодії з Єдиним державним реєстром;
  2. від  підприємств, установ, організацій

У зв'язку з цим у Постанові №413 буде уточнено, що повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу керівника підприємства, установи, організації) до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника ЄСВ до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. Тобто подавати окреме повідомлення про прийняття на роботу керівника підприємства (установи, організації) не потрібно буде.

Крім того, Постанова №413 приводиться у відповідність до:

Очікується, що ця постанова набере чинності через три місяці з дня її опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»