• Посилання скопійовано

Як роботодавцю підготуватися до переходу на електронні трудові книжки?

Відомості про трудову діяльність працівника подаються через вебпортал е-послуг ПФУ у вигляді скан-копій передбачених законодавством документів з обов’язковим накладанням страхувальником або працівником ЕЦП

Як роботодавцю підготуватися до переходу на електронні трудові книжки?

Пенсійний фонд України у Вінницькій області розповідає, що відомості про трудову діяльність працівника подаються через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України у вигляді скан-копій передбачених законодавством документів, з обов’язковим накладанням страхувальником або працівником кваліфікованого електронного підпису.

Якщо працівник делегує повноваження щодо оцифрування документів про трудову діяльність роботодавцю, то такий працівник має надати згоду на обробку персональних даних, яку укладають у довільній формі. Сканована копія цієї згоди є невід’ємною складовою відомостей, поданих страхувальником.

У випадку особистого подання відомостей про трудову діяльність працівником – скан-копія згоди не потрібна. Окрім того, перед скануванням трудових книжок необхідно провести їх ретельний аудит.

***

Читайте також: Електронні трудові книжки ще ближче: ВРУ прийняла у І читанні закон

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»