• Посилання скопійовано

Увага! Незабаром зміниться форма Повідомлення про прийняття працівника на роботу

СПО профспілок оприлюднило проєкт постанови КМУ. Ним пропонується підкоригувати порядок повідомлення ДПС про прийняття працівника на роботу, а також викласти у новій редакції саму форму Повідомлення

Увага! Незабаром зміниться форма Повідомлення про прийняття працівника на роботу

СПО профспілок оприлюднило проєкт постанови КМУ, яким пропонує внести зміни до своїх постанов:

  • від 17.06.2015 р. № 413 "Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу";
  • від 17.04.2019 р. №328 "Деякі питання організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього".

 

Що пропонується?

1. Встановити, що повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платників ЄСВ до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.

За відсутності технічної можливості подання Повідомлення про прийняття працівника на роботу в електронній формі таке повідомлення подається у формі документа на папері. Тобто в пріоритеті буде подання повідомлення в е-формі. Але вже не буде кількісних обмежень працівників для його подання в паперовій формі.

2. У новій редакції викласти форму Повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Форма повідомлення зміниться не суттєво. Як і раніше, вона міститиме 13 рядків. Проте їх нумерація зсунеться, а також по-іншому виглядатиме шапка повідомлення:

  • рядок 01 "Повідомлення про прийняття працівника на роботу" з вказівкою типу "початкове" або "скасовуєче";
  • рядок 02 "Код згідно з ЄДРПОУ/ реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта**" (згідно зі зноскою, для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта);
  • рядок 03 "Найменування /прізвище, ім’я та по батькові страхувальника".

Далі у табличній формі:

  • 4. Порядковий номер
  • 5. Категорія особи* (оновлено текст зноски! Категорія особи: 1 — наймані працівники за основним місцем роботи; 2 — працівники за сумісництвом; 3 — інші)
  • 6. Реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта**
  • 7. Прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) застрахованої особи
  • 8. Номер наказу або розпорядження про прийняття на роботу
  • 9. Дата видання наказу або розпорядження про прийняття на роботу
  • 10. Дата прийняття на роботу (раніше було дата початку роботи)

Наприкінці Повідомлення зазначається:

  • 11. Дата формування повідомлення у страхувальника. Натомість уже не потрібно зазначати кількість заповнених рядків на аркуші (який раніше був рядком 11);
  • 12. Керівник (реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта, власне ім'я та прізвище. Раніше ще було місце для печатки та підпису).
  • 13. Головний бухгалтер (реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта, власне ім'я та прізвище. Раніше ще було місце для підпису).

3. У п. 16 Порядку №328 зазначено, що інформація з Електронного реєстру листків непрацездатності надається територіальними органами Пенсійного фонду України в паперовій формі як витяг з Реєстру. Змінами до цього порядку уточнюється, що форму витягу має затвердити ПФУ.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»