• Посилання скопійовано

Вихідні у січні 2022 року: коли та скільки відпочиватимемо?

У січні буде 12 вихідних з урахуванням новорічних та різдвяних свят. Зокрема, подовжені вихідні з 1 по 3 січня та з 7 по 9 січня

Вихідні у січні 2022 року: коли та скільки відпочиватимемо?

За загальним правилом, згідно зі ст. 73 КЗпП, у 2022 році на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводиться, зокрема, у такі святкові дні і дні релігійних свят у січні:

  • 1 січня - Новий рік;
  • 7 січня - Різдво Христове.

Цього року 1 січня припадає на суботу. Згідно з частиною третьою статті 67 КЗпП у випадку, коли святковий або неробочий день співпадає з вихідним днем, то такий вихідний переноситься на наступний після святкового або неробочого. Таким чином, вихідний 1 січня буде перенесено на понеділок 3 січня.

А отже, у січні українців чекає двічі по три вихідних дні поспіль – з 1 по 3 січня та з 7 по 9 січня.

Окремо зауважимо, що згідно зі ст. 53 КЗпП, напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників (крім працівників, зазначених у ст. 51 КЗпП) скорочується на одну годину як при п'ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні. Напередодні вихідних днів тривалість роботи при шестиденному робочому тижні не може перевищувати 5 годин.

Отже, у п'ятницю 31 грудня та четвер 6 січня робочий день при 40-годинному робочому тижні буде скорочено на 1 годину. 

Загалом же у січні 2022 року:

  • календарних днів - 31;
  • робочих днів - 19;
  • святкових та вихідних - 12.

Норми тривалості робочого часу на підприємствах у 2022 році можна переглянути тут >>>

 

Як працюватимуть банки?

Нацбанк визначив регламент роботи системи електронних платежів Національного банку ( СЕП) та порядок роботи банківської системи України в період завершення 2021 року та протягом 2022 року. Переглянути його можна тут.

 

Як буде працювати Держказначейство?

За повідомленням Держказначейства, 30 грудня до 19:30 завершується прийняття електронних документів клієнтів із системи дистанційного обслуговування «Клієнт-казначейства - Казначейство» до облікових систем АС «Є-Казна Доходи», АС «Є-Казна».

31 грудня органи Казначейства працюють без клієнтів. Відповідно до регламенту роботи СЕП НБУ Казначейство 31 грудня  до 13.00 здійснює погашення та обслуговування державного боргу в національній валюті, а також зарахування надходжень до бюджетів усіх рівнів та інших платежів на рахунки, відкриті в Казначействі.

Казначейство здійснює зарахування надходжень до бюджетів усіх рівнів та інших платежів на рахунки, відкриті в Казначействі, які надійдуть через СЕП НБУ у період з 1 січня 2022 року до 3 січня 2022 року (включно), датою банківського дня 4 січня 2022 року.

Починаючи з 4 січня 2022 року органи Казначейства працюватимуть у звичайному режимі.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»