• Посилання скопійовано

З 5 січня діє нова форма повідомлення про прийняття на роботу

Завдяки змінам від Уряду Порядок №413 тепер містить окремі правила для подання повідомлення про прийняття на роботу за гіг-контрактами. До того ж КМУ оновив форму повідомлення про прийняття на роботу. Вона почала діяти з 5 січня

З 5 січня діє нова форма повідомлення про прийняття на роботу

Уряд постановою від 28.12.2021 р. №1392 вніс зміни до Порядку №413. Станом на 29 грудня її ще не опубліковано в офіційних джерелах. Одразу зауважимо, що для всіх роботодавців змінилися правила подання повідомлення.

За нормою Закону №1946, спеціалісти резидента Дія Сіті – гіг-спеціалісти, що виконують роботу (надають послуги) на замовлення та на користь (в інтересах) резидента Дія Сіті на підставі гіг-контракту, укладеного в порядку, передбаченому Законом «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», та/або особи, які перебувають із резидентом Дія Сіті у трудових відносинах. 

Відповідно, Уряд зобов'язали цим Законом прийняти рішення, пов’язані з формуванням нормативної бази для «Дія Сіті».

Зокрема, Постановою №1392 внесено зміни до постановляючої частини Порядку №413. Вона тепер буде містити окремі правила для подання повідомлення про прийняття на роботу за гіг-контрактами. 

Так, повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом Дія Сіті до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника ЄСВ за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті. Його слід подавати засобами електронного зв’язку з використанням ЕЦП. Це стосується всіх роботодавців!

За відсутності технічної можливості подання повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту засобами електронного зв’язку в електронній формі таке повідомлення подається у формі документа на папері згідно з додатком разом з копією в електронній формі.

Інформація, що міститься у повідомленні про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб.

Зауважимо, що Постановою №1392 викладено у новій редакції додаток до Порядку №413. Ним встановлено нову форму повідомлення про прийняття на роботу, в т.ч. за гіг-контрактом. Її можна завантажити тут

Постанова №1392 почала діяти з 5 січня через опублікування в "Урядовому кур'єрі" №1 від 05.01.2022 р. Аналіз заповнення нової форми ми наведемо в окремій аналітиці. Але зауважимо, що поки електронного формату нової форми ДПС не створено.

 

UPD_від 20.01.2022

На сайті ДПС розміщено оновлений реєстр форм е-документів. В ньому, зокрема, розміщено формати нового повідомлення про прийняття на роботу/укладення гіг-контракту: F3001002 - для фізосіб та J3001002 - для юросіб. Введення в дію форматів - з 14 січня.

***

Читайте також: 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»