• Посилання скопійовано

Пошук у Класифікаторі професій: новий сервіс від Мінекономіки

Мінекономіки розмістило на своєму сайті у відповідній рубриці щодо Класифікатору професій окремий сервіс - пошук по ньому. Зокрема, шукати професію можна за кодом та її назвою

Пошук у Класифікаторі професій: новий сервіс від Мінекономіки

31 січня на сайті Мінекономіки у рубриці Класифікатор професій з'явилася підрубрика "Класифікатор професій: Пошук". В ній розміщено сервіс "Класифікатор професій: Пошук".

Перейти на сторінку сервісу можна за посиланням.  

Про старт запуску цього пошуку на своїй сторінці у Фейсбуці вказав заступник міністра економіки, Ігор Дядюра. 

 

Новий сервіс "Класифікатор професій: Пошук" дивіться тут.

 

Цей пошук працює за такими фільтрами: Код КП, код КЗППТР, Випуск ДХКП та по назві професій. 

Нагадаємо, що національний класифікатор України "Класифікатор професій" призначений для застосування центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, Федерацією роботодавців України, всіма суб'єктами господарювання під час запису про роботу у трудові книжки працівників.

Професійні назви робіт, які наведені у цьому класифікаторі, рекомендовано застосовувати під час утворення нових назв професій та посад у зв'язку з розвитком нових видів економічної діяльності та технологій.

Класифікатор професій забезпечує інформаційну підтримку щодо вирішення таких завдань:

  • розрахунків чисельності працівників, обліку складу і розподілу кадрів за професійними угрупованнями різних рівнів класифікації, планування додаткової потреби в кадрах тощо;
  • систематизації статистичних даних з праці за професійними ознаками;
  • аналізу та підготовки до публікації статистичних даних, а також розроблення відповідних прогнозів стосовно зайнятості, доходів, охорони праці, освіти, перепідготовки кадрів, що вивільняються, тощо;
  • підготовки статистичних даних для періодичних оглядів із статистики праці, що розробляються Міжнародною організацією праці (МОП);
  • вирішення питань контролю та аналізу міжнародної міграції, міжнародного набору та працевлаштування працюючих.

 

Подробиці від Мінекономіки

Мінекономіки запустило новий формат навігації та пошуку по Класифікатору професій. Тепер всі бажаючі мають можливість швидко віднайти необхідну посаду, професію за назвою та кодом. Крім того, можна здійснити вибірку професій за професійною групою або за відповідним галузевим випуском Довідника кваліфікаційних характеристик працівників.

«Тепер пошук необхідних даних у Класифікаторі професій відбувається миттєво, через зручний онлайновий інтерфейс. Тепер немає потреби завантажувати великі табличні файли і вручну шукати в них потрібну інформацію», – зазначив заступник Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

***

З нашим сервісом щодо пошуку у Класифікаторі професій можна ознайомитися тут.

Всі новини на тему Класифікатора професій читайте тут.

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»