• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ пропонує прийняти зміни щодо праці вагітних жінок, матерів-годувальниць та батьків

Комітет ВРУ з соцполітики прийняв рішення рекомендувати законопроєкт №6392. За ним жінкам (крім вагітних та тих, що мають дітей до 1,5 років) дозволять працювати в нічний час, у неробочий час та їздити у відрядження. Проте виключно за їх згодою

Комітет ВРУ пропонує прийняти зміни щодо праці вагітних жінок, матерів-годувальниць та батьків

4 лютого 2022 року відбулося перше засідання Комітету в період сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання. Під час засідання було прийнято рішення щодо 4 законодавчих ініціатив, зареєстрованих у парламенті.

Зокрема, за підсумками засідання Комітет рекомендував Верховній Раді України включити до порядку денного сесії проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання праці деяких категорій працівників (реєстр. №6392) та прийняти його за основу за підсумками розгляду у першому читанні. Альтернативний законопроект за реєстр. №6392-1 пропонується відхилити.

Відповідно до пояснювальної записки, законопроєкт №6392, зокрема, передбачає заборону дискримінації в трудових відносинах за ознакою вагітності та встановлює законодавчі гарантії для жінок, які вигодовують дитину віком до півтора року. У разі ухвалення зазначеного проекту Закону, відповідна категорія українок зможе реалізувати свій економічний потенціал та право на працю.

Докладно про це ми писали тут, а про альтернативний законопроєкт №6392-1 ми зазначали тут.

***

Джерело: Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»