• Посилання скопійовано

Працівник обіймає посади за внутрішнім сумісництвом: чи можна на одну з них ввести простій, а на іншу – ні?

Чинним законодавством не передбачено обмеження введення простою на одну або кілька посад одного працівника, це повинно бути обумовлене обставинами

Працівник обіймає посади за внутрішнім сумісництвом: чи можна на одну з них ввести простій, а на іншу – ні?

Держпрацi в Одеськiй областi розповідає наступне.

Простій – це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами, що визначено ч. 1 ст. 34 КЗпП.

Чинним законодавством не передбачено обмеження введення простою на одному або кількох посад одного працівника, зазначене повинно бути обумовлене обставинами, визначеними у ч. 1 ст. 34 КЗпП.

На час  простою не з вини працівника оформлюється акт простою (фіксуються причини, які зумовили призупинення роботи)  та  наказ власника або уповноваженого ним органу. Якщо простій має цілодобовий (тижневий) характер, власник або уповноважений ним орган повинен у наказі обумовити необхідність присутності або відсутності працівника на роботі (така позиція викладена у листі Міністерства праці та соціальної політики України від 23.10.2007 р. №257/06/187-07 «Щодо організації роботи під час простою на підприємстві»).

Зокрема, наголошуємо, що порядок оплати часу простою визначений у ст. 113 КЗпП.

Джерело: Держпраці у Одеській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»