• Посилання скопійовано

IT-спеціалістам можуть дозволити виїжджати за кордон

Мінцифри спільно з Міноборони, Генштабом та Мінекономіки створюють механізм, за яким можна буде виїжджати на короткий термін за умови гарантій, що людина повернеться, вирішивши робочі справи

IT-спеціалістам можуть дозволити виїжджати за кордон

Заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков розповів в інтерв’ю журналістці Фактів ICTV Христині Гавриш, що чоловікам із IT-індустрії можуть дозволити виїхати за кордон під час воєнного стану, а також повідомив про підготовку системи бронювання кадрів від мобілізації.

Так, він пояснив, що коли почалася війна, 70% IT-компаній зуміли не лише не знизити темпи ведення бізнесу, а й залучити нових клієнтів, до того ж трохи більше половини компаній очікують на зростання свого бізнесу навіть за умов війни.

– Можна сказати, що сьогодні ми бачимо IT як одну з ключових галузей української економіки, – сказав заступник міністра, уточнивши, що частина компаній із цієї галузі активно сплачує податки наперед, серйозно підтримуючи таким чином економіку України.

За словами Борнякова, проблема виїзду за кордон стає все більш актуальною, тому що ніхто не очікував, що війна триватиме так довго, і зараз ніхто не знає, коли вона закінчиться.

– Персональний контакт дуже важливий. Є такі речі, як конференції, бізнес-форуми, на яких потрібно бути присутніми, демонструвати свій бізнес та залучати нових клієнтів. Це можна було відкладати на місяць-другий, але тепер ситуація така, що відкладати вже нема куди, – зазначив він.

Заступник міністра розповів, що Мінцифри спільно з Міноборони, Генштабом та Мінекономіки створюють механізм, за яким можна буде виїжджати на короткий термін за умови гарантій, що людина повернеться, вирішивши робочі справи.

– За кілька днів має бути вже рішення, яке має бути спільним. Потрібно, щоб усі гілки влади ухвалили це рішення, насамперед Міноборони. Ми бачимо, що розуміння вже є. Йдеться максимум про два-три тижні, але я думаю, що навіть якщо йтиметься про 5-7 робочих днів, цього буде достатньо, щоб вирішити питання і повернутися назад, – заявив Борняков.

Він пояснив, що модель передбачає, що компанія подаватиме обмежений список людей – наприклад, не більше 10%, – і його розглядатимуть у Міноборони та Мінекономіки, які видаватимуть дозвіл. Його отримують прикордонники та людина, якій вона необхідна. Після цього він може виїхати на той термін, який зазначено у дозволі, до тієї країни, яка вказана.

Крім того, у Мінцифри розглядають систему бронювання певних фахівців.

– Це велика проблема, адже якщо є контракт та замовник, який платить за велику команду IT-фахівців, і це можуть бути сотні тисяч доларів на місяць, а потім із цієї команди забирають кількох ключових людей, робота може зупинитися повністю. Ми це розуміємо, а тому плануємо робити механізм бронювання через програму Дія, – повідомив заступник міністра.

За його словами, позиція міністерства – у тому, що сьогодні IT-фахівці не є пріоритетною категорією для мобілізації.

– Ми працюємо над тим, щоб принаймні якась частина компаній могла забронювати найбільш критичних співробітників, і вони могли й надалі виконувати свої зобов’язання перед клієнтами. На даний момент вдалося понад тисячу людей забронювати за стандартним механізмом, щоб зберегти бізнес та робочі місця для компаній, але IT-індустрія – це 280 тис. осіб, – заявив Борняков.

Він уточнив, що зараз є чинний механізм бронювання, проте дуже складний і непрозорий.

***

Джерело: ФАКТИ. ICTV

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»