• Посилання скопійовано

Увага! У ВРУ заблокували підписання закону про реформу трудового законодавства

Спікер ВРУ не може підписати законопроєкт №5371 зі змінами до КЗпП та інших законів щодо введення договірного режиму регулювання трудових відносин до розгляду постанов у сесійному залі

Увага! У ВРУ заблокували підписання закону про реформу трудового законодавства

Нагадаємо, 19 липня нардепи прийняли у ІІ читанні законопроєкт №5371 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність". Про це та про те, що саме зміниться в оформленні трудових відносин, ми розповідали тут.

Зауважимо, що за таблицею до ІІ читання цей Закон мав би набрати чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та діяти протягом дії воєнного стану, введеного відповідно до Закону «Про правовий режим воєнного стану», і втрачає чинність з дня припинення або скасування воєнного стану. 

Проте 20 та 21 липня на сайті ВРУ було зареєстровано проєкти постанов ВРУ № 5371-П та 5371-П1 про скасування рішення ВРУ від 19.07.2022 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проєкту Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність".

Автори документу – народні депутати від фракції «Батьківщина».

Таким чином, наразі глава ВРУ Стефанчук не може підписати проєкт Закону та передати його на підпис главі держави Володимиру Зеленському до розгляду проєктів постанов у сесійній залі.

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»