• Посилання скопійовано

Чи можна тимчасово призупинити простій?

У разі рішення призупинити простій необхідно видати окремий наказ про припинення простою для таких працівників у зв’язку з виробничою необхідністю виконання ними трудових обов’язків

Чи можна тимчасово призупинити простій?

Фахівці Держпраці у Дніпропетровській області підкреслили, що відповідно до статті 34 КЗпП простій – це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами

Законодавством не передбачено процедури тимчасового призупинення простою. Якщо виникла потреба у відновленні роботи окремими працівниками, то  організаційні або технічні умови, необхідні для виконання роботи відновилися.

Таким чином, необхідно видати окремий наказ щодо припинення простою для таких працівників у зв’язку з виробничою необхідністю виконання ними трудових обов’язків.

Вихід працівників на роботу на декілька днів чи годин під час простою не відповідає умовам ст. 34 КЗпП України.

Читайте також: Підприємство не може функціонувати через війну: чи можна оформити простій?

 

 

Джерело: Держпраці у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»