• Посилання скопійовано

Уряд затвердив перелік робіт, що не потребують кваліфікації

Кабмін затвердив перелік робіт, які не потребують наявності в особи професійної або часткової професійної кваліфікації. До нього увійшли 203 робітничі професії

Уряд затвердив перелік робіт, що не потребують кваліфікації

Відповідно до частини п'ятої статті 4-1 КЗпП перелік робіт, які не потребують наявності в особи професійної або часткової професійної кваліфікації, затверджується Кабінетом Міністрів за поданням Національного агентства кваліфікацій. 

Тож Кабмін постановою від 25.11.2022 р. № 1316 затвердив Перелік робіт, які не потребують наявності в особи професійної або часткової професійної кваліфікації (завантажити). Він налічує 203 позиції робітничих професій. Зокрема, черговий бюро перепусток, розклеювач оголошень, чистильник взуття, мийник посуду, прибиральник виробничих приміщень, консьєрж, кур'єр, гардеробник, двірник, пакувальник, конюх тощо.

Як зазначено у постанові, перегляд переліку здійснюється за поданням Національного агентства кваліфікацій у разі потреби не рідше одного разу на три роки.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»