• Посилання скопійовано

У Європі гірше від українців працюють тільки молдавани

Україна відстає по продуктивності праці від більшості європейських країн. Про це свідчить дослідження агентства “Фінмаркет”, яке порівняло продуктивність в семи галузях економіки понад 50 країн світу

У Європі гірше від українців працюють тільки молдавани

Так, за розміром виробленого продукту в сільському господарстві в розрахунку на одного зайнятого ($ 8,6 тис. на рік) Україна випереджає лише Молдову і Румунію, відстаючи від лідера – Швеції – більш ніж у 8 разів. У промисловості кожен зайнятий в Україні виробляє за рік доданого продукту на $ 25,7 тис. Менший показник тільки в Молдові.

Аналогічна ситуація і в будівництві, транспорті, торгівлі, фінансовій сфері, а також сфері освіти, охорони здоров’я та соціальних послуг. Скрізь Україна займає передостаннє місце перед Молдовою, а відставання від лідерів величезне.

Наприклад, у будівництві на кожного зайнятого видається доданої вартості на $ 11,9 тис. на рік, тоді як на будівництвах в Ірландії – в 12 разів більше. У 7 разів менш продуктивним, ніж у Франції, виявився український фінансовий сектор ($ 32,4 тис. на рік). Дуже відчутне відставання України в торговому секторі ($ 11,2 тис.): у 7 разів від Бельгії і більш ніж в 3 рази навіть від Росії.

У сфері транспорту та зв’язку Україна ($ 25,6 тис.) поступається лідеру – Греції – в чотири рази. У сфері освіти, охорони здоров’я та соціальних послуг ($ 9,5 тис.) відставання від лідера, яким є Франція, становить майже сім разів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що продуктивність праці не встигає за зростанням окладів.

Джерело: LB.ua

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»