• Посилання скопійовано

З 1 вересня 2015 року пенсії інвалідів війни не оподатковуються

Податківці нагадують про зміни в оподаткуванні пенсій інвалідів війни

З 1 вересня 2015 року пенсії інвалідів війни не оподатковуються

ДФСУ у листі від 16.09.2015 р. № 8731/О/99-99-17-03-03-14 нагадує, що з 01.09.2015 набрав чинності Закон України від 17 липня 2015 року № 653 – VІІІ, відповідно до якого пп. 164.2.19  Податкового кодексу доповнено абзацом другим такого змісту: „Положення цього підпункту не застосовується до пенсій, призначених учасникам бойових дій у період Другої світової війни, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність статті 10 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.        

Враховуючи зазначене, з 01.09.2015 пенсії, які одержують інваліди війни з Пенсійного фонду України, не включаються до загального місячного (річного) оподаткованого доходу, тобто не оподатковуються. 

Новини на тему:

 - Як змінюються пенсії з 1 вересня;

 - Військовий збір з пенсій: у яких випадках? 

 - Підвищені пенсії та зарплатні для бюджетників будуть виплачені на початку жовтня 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»