• Посилання скопійовано

ПФУ – про страховий стаж фізосіб-підприємців

У Пенсійному Фонді надали роз'яснення щодо страхового стажу фізичних осіб - підприємців

ПФУ – про страховий стаж фізосіб-підприємців

Із внесенням змін до законодавства про пенсійне забезпечення вагомого значення набув страховий стаж. Саме наявність необхідних років страхового стажу визначає право особи на пенсійне забезпечення, - нагадує прес-служба ГУ Пенсійного Фонду у Львівській області.

Адже з 1 січня 2018 р. для виходу на пенсію у віці 60 років необхідно мати 25 років страхового стажу.

Кожного року кількість років страхового стажу, необхідних для призначення пенсії за віком у 60 років, буде збільшуватися на один рік та з 1 січня 2028 року становитиме не менше 35 років.

Страховий стаж - це період, за який сплачувались внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у розмірі не менше мінімального.

Для зарахування фізособам-підприємцям повного місяця до страхового стажу необхідно сплачувати ЄСВ в сумі, не меншій мінімального страхового внеску (на сьогодні це 819,06 грн), а також не забути подати річну звітність про нарахування ЄСВ до територіальних органів ГУ ДФС у Львівській області. При цьому обов’язок сплати ЄСВ не залежить від факту отримання чи неотримання доходу від підприємницької діяльності.

Фізособи-підприємці часто намагаються уникнути сплати ЄСВ, але таким чином позбавляють себе майбутньої пенсі та інших соціальних гарантій.

Пенсійний Фонд наголошує, що період, за який наявна заборгованість з ЄСВ, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу.

***

Читайте також:

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»