• Посилання скопійовано

Як буде працювати обов’язкова накопичувальна система пенсійного забезпечення?

Мінсоцполітики представило своє бачення моделі роботи обов’язкової накопичувальної системи пенсійного забезпечення

Як буде працювати обов’язкова накопичувальна система пенсійного забезпечення?

28 квітня 2020 року відбулося засідання робочої групи при Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ВРУ у форматі відеоконференції, на якому розглядалось питання моделі роботи накопичувальної системи пенсійного забезпечення.

На засіданні групи були озвучені основні пропозиції від Мінсоцполітики, сторони роботодавців та профспілок щодо ключових параметрів обов’язкової накопичувальної системи пенсійного забезпечення.

Зокрема, заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Тетяна Сальнікова підкреслила, що для забезпечення мінімальних соціальних стандартів пенсійного забезпечення, коефіцієнту заміщення пенсіями втраченого заробітку не менше 40%, немає іншого шляху, аніж запровадження обов’язкової накопичувальної пенсійної системи.

Також вона наголосила, що модель роботи системи має бути побудована на вже існуючих державних (ДФС та ПФУ) та приватних інституціях (НПФ, КУА, адміністратори, банки-зберігачі), без створення монополістичних структур за рахунок коштів державного бюджету, але з посиленням державного регулювання. Має бути забезпечено право людини вільно, без жодного тиску з боку роботодавців або інших суб’єктів, вибирати та в будь-який момент змінювати установу для своїх пенсійних накопичень. Безпека накопичень має гарантуватись законодавчо встановленими механізмами роботи системи.

Були обговорені інші питання, зокрема щодо розмірів внесків, потенційних учасників системи, посилення державного регулювання, захисту пенсійних накопичень тощо.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості опрацювати пропозиції робочої групи та прийняти узгоджене рішення по ключових позиціях щодо моделі роботи обов’язкової накопичувальної системи пенсійного забезпечення.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»