• Посилання скопійовано

Як запустити накопичувальну пенсійну систему з 2023 року: позиція Третьякової

Третьякова навела умови, за яких накопичувальний пенсійний рівень в Україні може запрацювати з 2023 року

Як запустити накопичувальну пенсійну систему з 2023 року: позиція Третьякової

Накопичувальний пенсійний рівень в Україні може запрацювати з 2023 року, як передбачає законопроект, над яким зараз працює профільний комітет Ради та уряд. Для цього треба створити інфраструктуру та налагодити пруденційний нагляд за приватними фінансовими установами.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповіла голова комітету Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова (фракція «Слуга народу»).

«Щоб зробити це у 2022 році, вже у цьому році потрібно забюджетуватися. Тому якщо у 2021 році парламент не ухвалить цей закон, то у 2023 році реформа не запуститься. Що тут є таке, чого ми не можемо зробити?» – відзначила Третьякова.

Вона підкреслила, що накопичувальна пенсія – це партійне зобов'язання «Слуги народу». Крім того, ця реформа також є у програмі президента. З іншого боку, за словами депутата, міжнародні організації не є прихильниками такої пенсійної системи для України.

«Насамперед вони так вважають через те, що у нас слабко розвинений пруденційний нагляд у фінансовому секторі», – сказала голова комітету.

Третьякова погодилася, що, у будь-якому випадку, накопичувальній пенсії нема альтернатив, окрім як підвищення податків або пенсійного віку.

Нагадаємо, в листопаді 2020 року Кабінет міністрів України схвалив проект закону про накопичувальну професійну пенсійну систему. Проект стосується працівників, зайнятих на шкідливих підприємствах.

Відзначимо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що накопичувальна пенсія в Україні може з'явитися з 1 січня 2021 року.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»