• Посилання скопійовано

Для забезпечення достойних пенсій треба вводити накопичувальну систему, – Шмигаль

Уряд дуже чекає на запровадження накопичувальної пенсійної системи

Для забезпечення достойних пенсій треба вводити накопичувальну систему, – Шмигаль

В Україні запровадять накопичувальну пенсійну систему, яка є одним із стандартів цивілізованого світу і дозволить отримувати достойні пенсії населенню.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час пресконференції за підсумками року роботи уряду під його головуванням, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Накопичувальна пенсія є одним зі стандартів цивілізованого світу, коли пенсія має бути достойною. Якщо ми говоримо, що сьогодні бюджет пенсійного фонду дорівнює орієнтовно 500 млрд грн, то щоб збільшити пенсії вдвічі, треба мати майже весь бюджет держави, який становить 1,3 трильйона гривень. Збільшення пенсії вдвічі математичним способом, це фактично бюджет держави. Вихід - у створенні накопичувальної системи, яка працює успішно в багатьох країнах", - сказав Шмигаль.

Він додав, що недержавні пенсійні фонди при накопичувальній системі працюють над тим, щоб збільшувати і робити приріст коштів.

Шмигаль наголосив, що запровадження накопичувальної пенсійної системи є одним із пріоритетів уряду, і це те, що потрібно робити для забезпечення достойних пенсій.

Як повідомлялося, у лютому Президент Володимир Зеленський заявив, що запровадження накопичувальної пенсійної системи є важливим завданням для влади, адже це дасть можливість українцям у майбутньому отримувати нормальні пенсії та підтримуватиме економіку. Зеленський також зауважив, що уряд має намір протягом року плідно працювати разом із профільними комітетами Верховної Ради щодо ухвалення необхідного для запровадження накопичувальної пенсійної системи законодавства.

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»