• Посилання скопійовано

Світова практика впровадження накопичувальних пенсій: в чому виникають проблеми?

Більшість країн, які запровадили пенсійні накопичення як доповнення, а не заміщення солідарної системи, мають гарні результати, стійкіші пенсійні системи та вищі рівні пенсійного забезпечення людей

Світова практика впровадження накопичувальних пенсій: в чому виникають проблеми?

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики та команда міністерства зустрілась з місією Світового банку з питань пенсійних реформ.

Коментує Марина Лазебна: «Це була надзвичайно конструктивна та плідна зустріч. Світовий Банк сформував місію з фахівців різних напрямків – макроекономічного, фіскального, соціального захисту, людського розвитку, фінансового сектору, що дало змогу комплексно обговорити пенсійну політику, яка є наскрізною та взаємозалежною з багатьма іншими політиками в державі. Ми опрацювали цілу низку питань.

Як найкраще відповідати на глобальні виклики: як досягти балансу в пенсійній системі між державними гарантіями, страховою та накопичувальною складовою, як забезпечити фінансову стійкість пенсійної системи та максимальне охоплення людей пенсіями в умовах підвищення вимог до необхідного стажу.

Опрацювали також конкретні технічні питання: як удосконалити систему індексації пенсій, як надати людині більше можливостей сформувати страховий стаж, як запобігти зростанню розриву в розмірах пенсій у жінок та чоловіків, хто більш дисциплінований у сплаті пенсійних внесків, що необхідно врахувати при запровадженні обов’язкових пенсійних накопичень.

Дуже приємно, що в переважній більшості питань, які ми обговорили, актуальність та доцільність законодавчих ініціатив Міністерства підтверджується як світовим досвідом, так і результатами перспективних довгострокових моделювань на великих обсягах даних, які Світовий Банк здійснив для України.

На найближчу перспективу домовились, що:

  • Світовий Банк проведе фахову експертизу розроблених нами законопроектів у пенсійній сфері,
  • допомагатиме у якнайшвидшому запровадженні Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, зокрема, Єдиного соціального реєстру,
  • передасть Україні розроблену модель для прогнозування сценаріїв розвитку пенсійної системи на великих обсягах даних.

В подальшому також домовились опрацювати систему пенсійних виплат, у якій будуть максимально збалансовані гарантована, страхова та накопичувальна складові з урахуванням можливостей бюджету, перспектив розвитку економіки та з прогнозом впливу тієї чи іншої побудови системи виплат на рівні заміщення пенсією заробітку».

Під час зустрічі Аруп Банерджі, Регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна), зазначив, що Світовий банк підтримує Україну у запровадженні другого рівня пенсійної системи, обов’язкових пенсійних накопичень, які є важливою складовою загальної архітектури пенсійної системи.

Старший економіст Світового банку Зоран Анушич відмітив, що більшість країн, у яких накопичувальна система запроваджувалась на заміщення солідарної, стикнулись зі значними проблемами. Натомість більшість країн, які запровадили пенсійні накопичення як доповнення, а не заміщення солідарної системи, мають гарні результати, стійкіші пенсійні системи та вищі рівні пенсійного забезпечення людей.

Старший економіст Світового Банку Олексій Случинський представив результати моделювання пенсійної системи України та прогноз за сценарієм «статус-кво» на період до 2045 року. Результати продемонстрували, що, якщо нічого не змінювати, не лише падатиме рівень заміщення пенсіями заробітку (до 20% до 2045 року) але і знижуватиметься охоплення пенсійним забезпеченням людей пенсійного віку (до 70% до 2045 року), переважно через недостатність необхідного стажу.

Цікавими висновками моделювання також стало те, що:

  • жінки є більш дисциплінованими у сплаті пенсійних внесків, аніж чоловіки;
  • ухиляння від сплати внесків відбувається, в першу чергу, за рахунок заниження зарплат, з яких сплачуються внески, а не за рахунок незадекларованої праці,
  • найменший рівень участі у сплаті внесків по вікових когортах серед молоді, яка ще здобуває освіту, та серед людей передпенсійного віку за рахунок більш раннього виходу на пенсію.

«Ми, безумовно, обираємо свій шлях, але детально аналізуємо досвід інших країн, щоб не допустити помилок і адаптувати найкращі практики таким чином, щоб вони могли запрацювати та бути ефектними саме в наших умовах. Тому ми високо цінуємо співпрацю зі Світовим Банком, їх експертизу та конкретну допомогу, особливо, коли це відбувається у такій конструктивній атмосфері», – зазначила Марина Лазебна.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»