• Посилання скопійовано

Затверджено Довідку про тимчасову втрату працездатності у ДТП і інструкцію її заповнення

Наказ МОЗУ від 12.12.2011 р. №895 «Про затвердження форми первинної облікової документації №094-1/о «Довідка про тимчасову втрату працездатності (лікування) потерпілого у дорожньо-транспортній пригоді» та інструкції щодо порядку її заповнення та видачі», набере чинності з дня його офіційного опублікування

МОЗ затвердило форму первинної облікової документації №094-1/о «Довідка про тимчасову втрату працездатності (лікування) потерпілого у дорожньо-транспортній пригоді» та інструкцію щодо порядку її заповнення та видачі.

Інструкцією встановлено, що первинна облікова документація за формою №094-1/о видається для вирішення питання щодо страхового відшкодування (регламентної виплати).

Довідка заповнюється лікуючим лікарем закладу охорони здоров’я або молодшим медпрацівником з медичною освітою за письмовим запитом страховика або МТСБУ на підставі даних запису із первинної облікової документації за формою, встановленою МОЗ.

Діагноз первинний, діагноз заключний та шифр за Міжнародною статистичною класифікацією хвороб та проблем, пов’язаних зі здоров’ям (МКХ-10), зазначаються виключно за письмовою згодою потерпілого.

Довідка підписується лікарем, який лікував потерпілого, чи завідуючим відділенням, керівником закладу охорони здоров’я, а за його відсутності — його заступником та скріплюється печаткою закладу охорони здоров’я. Про видачу довідки здійснюється запис у медкарті амбулаторного хворого чи стаціонарного хворого.

Довідка надсилається на адресу, зазначену у письмовому запиті страховика або МТСБУ. Також довідка видається безоплатно на вимогу потерпілому чи його довіреній особі після пред’явлення паспорта, а за його відсутності — іншого документа, який відповідно до законодавства може посвідчувати особу.

При втраті довідки оформлення дубліката довідки здійснюється на підставі повторного письмового запиту страховика або МТСБУ, про що робиться відповідний запис у медкарті амбулаторного хворого або у медичній карті стаціонарного хворого.

Втратив чинність наказ МОЗУ від 04.08.98 р. №236 «Про затвердження облікової форми «Довідка про термін тимчасової непрацездатності для подання до страхової організації».

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»