• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики розглянуло порядок оформлення відпустки для догляду за дитиною

Лист Мінсоцполітики від 06.03.2012 р. №70/13/116-12

Мінсоцполітики у листі від 06.03.2012 р. №70/13/116-12 зазначило, що робітниця, яка перебуває у відпустці по вагітності та пологах з другою дитиною, може оформити відпустку для догляду за першою дитиною до досягнення нею трирічного віку, в якій перебував батько.

Якщо жінка, перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, народила другу дитину, наказ про надання відпустки для догляду за другою дитиною має бути виданий наступного дня після дати виповнення першій дитині трьох років. Чинним законодавством не передбачено оформлення одночасно двох відпусток для догляду за першою та другою дитиною віком до трьох років.

Жінка, яка перебуває у відпустці для догляду за першою дитиною до досягнення нею трирічного віку, на підставі виписки з наказу працедавця про надання їй цієї відпустки отримує допомогу з догляду за дитиною.

Підставою для отримання допомоги з догляду за другою дитиною є копія свідоцтва про народження другої дитини, виписка з наказу (розпорядження) працедавця про надання їй відпустки для догляду за першою дитиною до досягнення нею трирічного віку, копія листка непрацездатності по вагітності і пологах, а також заява жінки про призначення їй допомоги.

Ця допомога повинна виплачуватися після закінчення листка непрацездатності по вагітності і пологах.

Надалі після виповнення трьох років першій дитині підставою для продовження виплати працівниці допомоги з догляду за другою дитиною має бути виписка з наказу (розпорядження) працедавця про надання їй відпустки для догляду за другою дитиною до досягнення нею трирічного віку, який видається наступного дня після виповнення трьох років першій дитині.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»