• Посилання скопійовано

Зміни до порядку здійснення контролю за сплатою страхових внесків на випадок безробіття

Наказ Мінсоцполітики від 28.03.2013 р. №154

Зміни до порядку здійснення контролю за сплатою страхових внесків на випадок безробіття

Мінсоцполітики затвердило зміни до Інструкції про порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду соціального страхування.

 

Так, у зв'язку з набранням чинності Законом "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" на період до повного стягнення заборгованості із сплати страхових внесків та сум фінансових санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, територіальні органи Державної служби зайнятості мають право перевіряти правильність нарахування, своєчасність і повноту перерахування страхових внесків, у тому числі, коли за даними перевірки була підтверджена наявність заборгованості зі сплати страхових внесків, строк сплати яких не настав на 1 січня 2011 року, та застосовувати фінансові санкції у порядку, який діяв до набрання чинності зазначеним Законом.

Перевірка платників щодо правильності нарахування, своєчасного і повного перерахування страхових внесків за період з дня проведення останньої перевірки або з дати набуття статусу платника страхових внесків (якщо перевірка проводилась вперше) до 01 січня 2011 року здійснюється одноразово.

Повідомлення про проведення перевірки платнику надсилається не пізніше ніж за 10 днів до її проведення.

Строк здійснення перевірки не може перевищувати 10 робочих днів, а для фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, - 2 робочих днів.

Якщо в бухгалтерських документах роботодавця станом на 1 січня 2011 року була зазначена сума страхових внесків до Фонду, строк сплати яких не настав, а заробітна плата була виплачена після набрання чинності Законом про єдиний внесок без сплати страхових внесків до Фонду, то пеня на суму недоїмки не нараховується.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»