• Посилання скопійовано

Затверджено порядок компенсації єдиного соцвнеску за працевлаштування безробітних

Постанова КМУ від 15.04.2013 р. №347

Затверджено порядок компенсації єдиного соцвнеску за працевлаштування безробітних

Відповідно до ст. 26-27 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI, Кабмін затвердив Порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та Перелік пріоритетних видів економічної діяльності для створення нових робочих місць суб'єктами малого підприємництва.

У Порядку визначено механізм виплати компенсації фактичних витрат роботодавця на сплату єдиного соцвнеску за працевлаштування осіб, яким надано статус безробітного, на нові робочі місця. Зокрема,  право на таку компенсацію мають роботодавці, які працевлаштовують не менш ніж на 2 роки за направленням зареєстрованих безробітних з таких категорій громадян:

 - діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

 - особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування;

 - молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, ПТУ і ВНЗ, звільнилася із строкової військової або альтернативної служби і  вперше приймається на роботу;

 - особи, яким до настання права на пенсію за віком, залишилося 10 і менше років;

 - інваліди, які не досягли пенсійного віку;

 - один з батьків або особа, яка їх замінює, що має на утриманні дітей віком до 6 р., виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 р. або дитину-інваліда; утримує без одного з подружжя інваліда з дитинства та/або інваліда I групи.

Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного.

Якщо ж роботодавець має заборгованість зі сплати єдиного соцвнеску та/або страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування або визнаний банкрутом (порушено справу про банкрутство), то він втрачає право на виплату компенсації.

Постанова набирає чинності з дня офіційного опублікування. На даний час, офіційно не оприлюднена.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»