• Посилання скопійовано

Допомога по частковому безробіттю надаватиметься по-новому

Наказ Мінсоцполітики від 07.03.2013 р. №103

Допомога по частковому безробіттю надаватиметься по-новому

Мінсоцполітики наказом від 07.03.2013 р. №103 затвердило Порядок надання допомоги по частковому безробіттю, яким визначаються механізм та умови надання застрахованим особам допомоги по частковому безробіттю.

Так, в Порядку визначено, що допомога по частковому безробіттю надається підприємствам незалежно від їх форми власності та підпорядкування, діяльність яких пов'язана з виробництвом продукції, за умови, що такі підприємства не мають: 

 - заборгованості з виплати заробітної плати, що виникла до зупинення (скорочення) виробництва; 

 - не мають непогашеної заборгованості щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття за період до 1 січня 2011 року та (або) заборгованості зі сплати єдиного соцвнеску, що виникла до зупинення (скорочення) виробництва; 

 - не мають несплачених фінансових санкцій за недодержання норм Закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" та (або) Закону "Про зайнятість населення".

Виплата працівникам такої допомоги здійснюється підприємством у разі зупинення (скорочення) виробництва.

Право на допомогу по частковому безробіттю мають:

-  працівники, які протягом 12 місяців перед початком скорочення тривалості робочого часу, працювали не менше 6 календарних місяців і  за цей час сплачено єдиний соцвнесок в розмірі, не меншому, ніж мінімальний розмір страхового внеску, та у яких скорочення тривалості робочого часу становить 50 і більше відсотків на місяць. 

 - особи, які перебували у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку і на день початку зупинення (скорочення) виробництва приступили до роботи. 

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. На даний час офіційно не оприлюднений.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»