• Посилання скопійовано

Умови та тривалість виплати допомоги по безробіттю

Допомога по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом

Умови та тривалість виплати допомоги по безробіттю

Мінсоцполітики наголошує: право на допомогу по безробіттю мають застраховані особи, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітній, становить не менше шести місяців.

Розмір допомоги по безробіттю визначається у відсотках до їх середньої зарплати, визначеної згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, залежно від страхового стажу:

- до 2 років - 50 %;

- від 2 до 6 років - 55 %;

- від 6 до 10 років - 60 %;

- понад 10 років - 70 %.

Допомога по безробіттю виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до певного розміру:

- перші 90 календарних днів - 100 %;

- протягом наступних 90 календарних днів - 80 %;

- у подальшому - 70 %.

При цьому, допомога по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом (Лист Мінсоцполітики від 11.06.2013 р. №318/18/99-13).

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»