• Посилання скопійовано

Під час декрету жінка має право на отримання безкоштовної путівки в санаторій

Особи, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, продовжують перебувати у трудових відносинах з роботодавцем і є застрахованими особами в системі загальнообов'язкового державного страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності

Під час декрету жінка має право на отримання безкоштовної путівки в санаторій

Мінсоцполітики повідомило, що жінці, яка знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до 3 років, листок непрацездатності не видається для догляду за хворою дитиною, але вона має право на одержання путівки на санаторно-курортне лікування, придбаної за рахунок коштів Фонду.

Листок непрацездатності не видається для догляду за хворою дитиною в період щорічної (основної та додаткової) відпусток, відпустки без збереження заробітної плати, частково оплачуваної відпустки для догляду за дитиною до 3 років. 

Рішення про виділення путівки застрахованій особі приймає комісіям із соцстрахування на підставі особистої заяви та довідки для одержання путівки (форма № 070/о). 

Крім цього, Мінсоцполітики відзначило, що особи які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, продовжують знаходитися у трудових відносинах з роботодавцем і є застрахованими особами в системі загальнообов’язкового державного страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, мають право на отримання соціальних послуг за рахунок коштів Фонду. 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»