• Посилання скопійовано

Граничний строк подання звіту та сплати ЄСВ за 2015 рік особами, які займаються незалежною діяльністю

Якщо хтось з фізосіб, які провадять незалежну профдіяльність, не встигне 29 квітня подати звіт з ЄСВ (додаток 5) та сплатити ЄСВ за 2015 рік, це можна буде зробити й 04.05.2016 року (на підставі роз’яснення податківців )

Граничний строк подання звіту та сплати ЄСВ за 2015 рік особами, які займаються незалежною діяльністю

Відповідно до пп. 3 п. 5 розд. IV Інструкції про порядок нарахування та сплату ЄСВ особи, які займаються незалежною діяльністю, сплачують ЄСВ, нарахований за календарний рік, до 1 травня наступного року на підставі даних річної податкової декларації. Якщо виходити з цієї норми Інструкції, то у 2016 році граничним строком для сплати ЄСВ є 29 квітня 2016 року. 

Але у податківців інколи є своє "бачення" того, як має застосовуватися строк сплати платежу або подання звітності в разі, якщо в нормативному документі цей строк зазначено «до» певної дати. Іноді вони суворо наполягають на тому, що це має бути останній робочий день до настання такої дати. А в інших випадках дозволяють подовжити ці строки, якщо граничний строк закінчується у вихідні дні. 

Так сталося і цього разу щодо сплати ЄСВ та подання Звіту з ЄСВ (додаток 5)  особами, які займаються незалежною діяльністю.

Так, у «Віснику» ДФС №16/2015  з’явилось роз’яснення: оскільки терміном сплати ЄСВ особами, які провадять незалежну професійну діяльність, за 2015 рік є 30.04.2016 року (субота), граничний термін сплати переноситься на 04.05.2016 р. Такий самий строк наводиться податківцями і щодо подання Звіту з ЄСВ (додаток 5) за 2015 рік. 

Підтверджує це і календар на сайті ДФСУ.

Тож, якщо хтось з фізосіб, які провадять незалежну профдіяльність, не встигне 29 квітня подати звіт з ЄСВ (додаток 5) та сплатити ЄСВ за 2015 рік, це можна буде зробити й 04.05.2016 року (на підставі роз’яснення податківців).

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»