• Посилання скопійовано

Чергова спроба депутатів переглянути розмір допомоги при народженні дитини: законопроект

Законопроект розроблено з метою збільшення розміру виплат сім’ям з дітьми, зміни порядку призначення допомоги при народженні дитини, збільшення одноразової виплати, а також забезпечення щомісячної допомоги на протязі трьох років з прив’язкою до прожиткового мінімуму для дітей 6-річного віку

Чергова спроба депутатів переглянути розмір допомоги при народженні дитини: законопроект

9 червня у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №6576 "Про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" (щодо забезпечення конституційного права українських сімей на достатній життєвий рівень). Його авторами є А. Шинькович, В. Мельниченко, Р. Мацола та ін. нардепи.

Як зазначено у пояснювальній записці, проект розроблено з метою збільшення розміру виплат сім’ям з дітьми, подолання демографічної кризи, зміни порядку призначення допомоги при народженні дитини, збільшення одноразової виплати, а також забезпечення щомісячної допомоги на протязі трьох років з прив’язкою до прожиткового  мінімуму для дітей шестирічного віку, який встановлений на момент здійснення виплати.

Так, законопроектом пропонується внести зміни до Закону “Про державну допомогу сім’ям з дітьми”, а саме:

1) встановити такий розмір допомоги при народженні дитини:

  • при народженні першої дитини - у розмірі 15 000 гривень,
  • при народженні другої дитини - 20 000 гривень,
  • при народженні третьої та наступної дитини - 30 000 гривень.

Виплата допомоги здійснюватиметься одноразово протягом 15 календарних днів після надходження звернення за її призначенням у порядку, встановленому КМУ.

2) визначити, окрім одноразової грошової виплати при народженні дитини, також здійснення щомісячних виплат до досягнення нею трирічного віку, виходячи з реальних потреб дитини:

  • для першої та другої дитини - у розмірі 200% прожиткового мінімуму, встановленого для дітей до шести років, на момент здійснення виплати;
  •  для третьої та наступної - у розмірі 300%.

Право на дотримання допомоги будуть мати один з батьків дитини, баба, дід чи інший родич, які фактично доглядають за дитиною або особа, яка усиновила чи взяла під опіку дитину, один із прийомних батьків чи батьків-вихователів.

3) встановити допомогу при усиновленні  дитини у розмірі, встановленому для виплати допомоги при народженні першої дитини.

***

Читайте також:

Державна соціальна допомога на дітей: компромісний варіант змін від Комітету ВРУ

Як нардепи пропонують підвищувати рівень державної соцпідтримки сімей з дітьми

Пропонується змінити принцип призначення допомоги при народженні дитини

Допомогу при народженні дитини можуть підвищити: законопроект

 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»