• Посилання скопійовано

ФОП - пенсіонер отримує пенсію з іншої країни. Чи звільняється він від сплати ЄСВ?

Податківці наголошують, що ФОП, який є пенсіонером за віком та отримує пенсію згідно із законодавством іншої країни, зобов'язується сплачувати єдиний соцвнесок на загальних підставах

ФОП - пенсіонер отримує пенсію з іншої країни. Чи звільняється він від сплати ЄСВ?

Платниками ЄСВ є ФОП, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування (єдиний податок) (п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону про ЄСВ), - нагадує «Вісник. Офіційно про податки».

Частиною 4 цієї статті встановлено, що ФОП, у тому числі ФОП — платники єдиного податку, звільняються від сплати за себе ЄСВ, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону № 1058, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Отже, ФОП звільняється від сплати ЄСВ, якщо він отримує пенсію за віком або є особою з інвалідністю, або досягла віку, встановленого ст. 26 Закону №1058, та отримує відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Водночас не звільняється від сплати ЄСВ ФОП, який є пенсіонером за віком та отримує пенсію згідно із законодавством іншої країни. Така особа нараховує та сплачує ЄСВ на загальних підставах.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»