• Посилання скопійовано

МЕРТ проти зміни правил нарахування ЄСВ

Мінекономрозвитку не підтримує законопроект Мінсоцполітики щодо зміни підходів до нарахування ЄСВ. Але чи вплине це на його прийняття ВРУ - це питання

МЕРТ проти зміни правил нарахування ЄСВ

Міністерство економічного розвитку і торгівлі не підтримує законопроект міністра соцполітики Андрія Реви щодо зміни підходів до нарахування ЄСВ. Про це йдеться у листі-висновку міністерства, який є в розпорядженні ЕП.

«Законодавча ініціатива призведе до ще більшої тінізації фонду оплати праці, зменшення інвестиційних надходжень, та, як наслідок, надходжень до державного бюджету», - йдеться у листі МЕРТ за підписом першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва.

Окрім того, сказано у листі, запровадження регресивної шкали нарахування ЄСВ призведе до втрат доходів місцевих бюджетів.

Також МЕРТ розкритикувало ідею звільнення від сплати судового збору у всіх судових інстанціях Пенсійного Фонду та його органів.

Чинне законодавство, аргументує МЕРТ, передбачає посилення ролі судового збору як основного джерела фінансування судової системи та як економічного стимулу для сторін використовувати нові процедури розгляду справ.

***

Читайте також: 

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»