• Посилання скопійовано

ФОП зробив помилку у звіті з ЄСВ — виправити її можна лише через перевірку ДФС

Самостійне виправлення ФОП помилок у звіті з ЄСВ не передбачено

ФОП зробив помилку у звіті з ЄСВ —  виправити її можна лише через перевірку ДФС

Податківці у підкатегорії 301.06.02 «ЗІР» наголошують, що самостійного виправлення ФОП помилок у Звіті з ЄСВ (форма №Д5) Порядком №435 не передбачено.

Помилки, що стосуються грошових показників (арифметична помилка, неправильно порахована сума доходу/ЄСВ, заповнено не ту таблицю форми №Д5 за період до 01.01.2018 р., або, зокрема, за звітні періоди після 01.01.2018 р. у таблиці 1 форми №Д5 неправильно вказано код категорії застрахованої особи тощо) у Звіті з ЄСВ можуть бути виявлені при документальній перевірці і виправлені за її наслідками.

Водночас, ФОП має право самостійно, до проведення документальної перевірки контролюючим органом, подати заяву до контролюючого органу з проханням провести перевірку/звірку, у якій вказати причину перевірки.

 

Від редакції

В іншому своєму роз'ясненні у підкатегорії 301.06 «ЗІР» податківці зауважили, що у разі виявлення помилки у Звіті ФОПи мають право повторно формувати та подавати Звіт у повному обсязі до контролюючого органу за місцем обліку. Тож, якщо ФОП виявив помилку у вже поданому звіті з ЄСВ за 2018 рік до 11 лютого, то він може подати новий звіт з правильними даними. 

***

Читайте також: З’явилися приклади заповнення звіту з ЄСВ для ФОП: свіжий лист ДФСУ 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»