• Посилання скопійовано

Не створили комісію зі соцстрахування - не отримуєте лікарняні від ФСС

Нестворення комісії (уповноваженого) із соцстрахування ФСС буде розцінювати як порушення в призначенні матеріального забезпечення

Не створили комісію зі соцстрахування - не отримуєте лікарняні від ФСС

ФСС нагадує, що відповідно до ч. 3 ст. 30 Закону №1105 на підприємстві, в установі, організації передбачено створення (обрання) комісії (уповноваженого) із соціального страхування, яка приймає рішення про призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг, здійснює контроль за правильним нарахуванням і своєчасною виплатою матеріального забезпечення, приймає рішення про відмову в його призначенні, розглядає підставу і правильність видачі листків непрацездатності та інших документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення.

Статтею 15 Закону №1105 передбачено відповідальність саме роботодавця за порушення порядку використання коштів Фонду, несвоєчасне або неповне їх повернення.

Отже, при не створенні комісії (уповноваженого) із соціального страхування на підприємстві буде порушено порядок призначення матеріального забезпечення застрахованим особам, а не порядок використання коштів Фонду. Але, в подальшому, у разі виявлення працівниками органів Фонду факту відсутності створення комісії (уповноваженого) на підприємстві, спеціалістами органів Фонду буде відмовлено у наданні фінансування по заявам-розрахункам, які були сформовані не на підставі протоколів комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства до моменту прийняття рішення саме комісією (уповноваженим) із соціального страхування підприємства, оскільки Законом № 1105 чітко визначено, що рішення про призначення приймається комісією (уповноваженим) із соціального страхування підприємства.

***

Читайте також:

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»