• Посилання скопійовано

Як правильно заповнювати платіжку на сплату ЄСВ: нагадування від ДФС

ЄСВ не належить до доходів бюджету. Код бюджетної класифікації не вказується, а у полі «Отримувач» платіжного доручення зазначаються найменування органу ДФС та його код ЄДРПОУ

Як правильно заповнювати платіжку на сплату ЄСВ: нагадування від ДФС

ДФС у Полтавській області нагадує, що вимоги щодо заповнення платіжних документів на сплату ЄСВ визначені Порядком №666.

Так, відповідно до п. 5 Порядку №666 при сплаті єдиного внеску поле "Призначення платежу" розрахункового документа заповнюється таким чином:

  • у полі №1 - зазначається службовий код ("*");
  • у полі №2 - друкується розділовий знак ";" та код виду сплати ("101" - Сплата суми єдиного внеску);
  • у полі №3 - друкується розділовий знак ";" та код за ЄДРПОУ платника, який здійснює сплату;
  • у полі №4 - друкується розділовий знак ";" та роз'яснювальна інформація про призначення платежу;
  • у полі №5 - друкується розділовий знак ";", поле не заповнюється;
  • у полі №6 - друкується розділовий знак ";", поле не заповнюється;
  • у полі №7 - друкується розділовий знак ";", поле не заповнюється.

Відповідно до п. 15 додатка 7 до Інструкції №22, при заповненні реквізита "Отримувач":

  • зазначаються найменування отримувача, що відповідає найменуванню отримувача, яке заявлене в банку отримувача в картці із зразками підписів, або його скорочене найменування, яке відповідає зареєстрованому в установчих документах;
  • зазначається прізвище, ім'я, по батькові отримувача, що відповідає прізвищу, імені, по батькові отримувача, яке заявлене в банку отримувача в картці із зразками підписів;
  • під час сплати платежів до бюджету зазначаються найменування (повне або скорочене) відповідної установи, на ім'я якої відкрито рахунки для зарахування надходжень до державного та/або місцевих бюджетів, найменування території та код бюджетної класифікації.

Зазначений порядок розповсюджується і на платників єдиного внеску.

При цьому відповідно до ч. 6  ст. 9 Закону про ЄСВ для зарахування єдиного внеску в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, та його територіальних органах відкриваються в установленому порядку небюджетні рахунки відповідному органу доходів і зборів.

Оскільки єдиний внесок не належить до доходів бюджету, то код бюджетної класифікації не вказується, а у полі "Отримувач" платіжного доручення зазначаються найменування органу ДФС та його код ЄДРПОУ.

Від редакції:
Такий алгоритм заповнення платіжних доручень податківці наводять вже довгий час. Його ми наводили тут та тут.  З діючими рахунками для сплати ЄСВ можна ознайомитися
тут. А як ними користуватися дивіться у брошурі від ДФС.
 ***
 

Джерело: ДФС у Полтавській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»