• Посилання скопійовано

Головою правління ФСС обрано Олега Коваля

На позачерговому засіданні правління ФСС заступника Міністра соцполітики Олега Коваля було обрано головою правління Фонду

Головою правління ФСС обрано Олега Коваля

Про це Олег Коваль розповів журналістам на брифінгу за підсумками засідання правління.

«Сьогодні мене обрано головою правління Фонду відповідно до закону, статуту та регламенту Фонду. На цій посаді моїм першочерговим завданням є забезпечення стабільної роботи Фонду, захист інтересів застрахованих громадян та баланс інтересів усіх сторін, які представлені у правлінні Фонду», – сказав заступник Міністра.

За словами Олега Коваля, сьогодні на засіданні правління Фонду було включено 5 питань порядку денного:

  1. Ротація голови правління Фонду та обрання його заступників (закон передбачає, що це відбувається кожні два роки)
  2. Формування складу постійних комісій Фонду (наразі КМУ сформовано новий склад сторони держави у правлінні Фонду)
  3. Звернення до Рахункової палати щодо проведення аудиту діяльності Фонду соціального страхування за період з 1 серпня 2017 по 1 січня 2020 року
  4. Про внесення змін до бюджету Фонду на 2019 рік
  5. Різне

«Розгляд питання про зміни до Бюджету Фонду на 2019 рік перенесене на наступне засідання правління Фонду. Мова іде про 1 млрд 17 млн грн. Але внесення змін до бюджету Фонду не належить до компетенції правління, а має здійснюватися Кабміном за ініціативою Мінсоцполітики. Ми, як міністерство внесемо відповідні пропозиції на розгляд КМУ», – сказав Олег Коваль.

Як підкреслив Олег Коваль, сьогодні виконавчій дирекції Фонду також доручено підготувати проект бюджету Фонду на 2020 рік та винести його на розгляд засідання правління.

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада 250 голосами підтримала у першому читанні проект закону України №2275 «про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації функціонування системи загальнообов'язкового державного соціального страхування», який передбачає мінімізацію корупціїних ризиків у Фонді та інші квоти серед сторін, що управляють Фондом.

***

Читайте також:

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»