• Посилання скопійовано

Уряд пропонує розширити коло платників ЄСВ

Законопроектом №2790 пропонується нараховувати ЄСВ на суму фактично нарахованої заробітної плати засуджених до обмеження або позбавлення волі

Уряд пропонує розширити коло платників ЄСВ

22 січня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроект №2790 «Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Його метою є створення належних умов для організації залучення засуджених до обмеження волі або позбавлення волі до праці та зменшення фінансового навантаження на фонд оплати праці установ виконання покарань та підприємств Державної кримінально-виконавчої служби України.

З огляду на це, законопроектом пропонується нараховувати ЄСВ на суму фактично нарахованої заробітної плати засуджених до обмеження волі або позбавлення волі для:

  • підприємств, установ та організацій, інших юридичних осіб, утворених відповідно до законодавства, незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання,
  • фізичних осіб – підприємців, що використовують працю засуджених до обмеження або позбавлення волі.

Як відомо, на сьогодні ЄСВ встановлено у розмірі 22% до бази нарахування єдиного внеску.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»